Св. Отець Піо про те, як слухати свого ангела-охоронця

Інші дописи автора

        Св. Отець Піо про те, як слухати свого ангела-охоронця

        Не забувайте цього невидимого, повсякчас присутнього товариша, який завжди готовий нас розрадити

        Отець Піо мав зустрічі з ангелами протягом усього свого життя і дуже добре їх пізнав. Він також отримував внутрішні локуції (містичні голоси); він мав розрізнити, від кого вони походять і як він має на них реагувати.

        У листі, який він написав 15 липня 1913 року до Аніти, він дає їй (і нам) неоціненні поради щодо того, як діяти стосовно нашого ангела-охоронця, локуцій та молитви.

        Дорога дочко Ісуса,

        Нехай твоє серце завжди буде храмом Святого Духа. Нехай Ісус збільшить вогонь своєї любові у твоїй душі і нехай Він завжди посміхається тобі, як і всім душам, яких Він любить. Нехай Пресвята Марія посміхається тобі в усіх подіях твого життя і щедро заповнює відсутність твоєї земної матері.

        Нехай твій добрий ангел-охоронець завжди оберігає тебе, і буде тобі дороговказом на нелегкій життєвій дорозі. Нехай він завжди тримає тебе у благодаті Ісуса і підтримує тебе своїми руками, щоб ти не поранила ногу об камінь. Нехай береже тебе під своїми крилами від усіх підступів цього світу, диявола і плоті.

        Виявляй велику відданість, Анніто, цьому благодійному ангелу. Як же втішно знати, що ми маємо духа, який від утроби до гробу ніколи не покидає нас навіть на мить, навіть коли ми наважуємося згрішити. І цей небесний дух веде та оберігає нас, як друг, як брат.

        Але дуже втішно знати, що цей ангел невпинно молиться за нас і жертвує Богові всі наші добрі вчинки, наші думки та наші бажання, якщо вони чисті.

        О! Заради Бога, не забувай про цього невидимого товариша, який завжди присутній, завжди готовий вислухати нас і ще більше готовий розрадити нас. О, чудова близькість! О, благословенне товариство! Якби ми тільки могли це зрозуміти! Тримай його завжди перед очима. Часто згадуй присутність цього ангела, дякуй йому, молись до нього, завжди підтримуй добрі стосунки. Відкрийся йому і довір йому свої страждання. Завжди бійся образити чистоту його погляду. Знай це і добре пам’ятай про це. Він легко ображається, дуже чутливий. Звертайся до нього у хвилини найвищого горя, і ти відчуєш його благодійну допомогу.

        Ніколи не кажи, що ти одна у битві проти своїх ворогів; ніколи не кажи, що у тебе немає нікого, кому ти можеш відкрити своє серце і довіритися. Це було б серйозною несправедливістю щодо цього небесного посланця.

        Не хвилюйся щодо внутрішніх локуцій; Залишайся спокійною.Тобі слід уникати прив’язування серця до цих голосів. Не надавай їм анадто великого значення; покажи, що ти байдужа. Ти не повинна ні зневажати, ні любити, ні бажати таких речей. Завжди відповідай на ці голоси так: «Ісусе, якщо це Ти розмовляєш зі мною, дай мені побачити факти та наслідки Твоїх слів, тобто святу чесноту в мені».

        Упокорися перед Господом і довірся Йому; витрачай свою енергію, за допомогою божественної благодаті, на практику чеснот, а потім дозволь благодаті діяти в тобі, як того хоче Бог. Чесноти – ось те, що освячує душу, а не надприродні явища.

        І не заплутай себе, намагаючись зрозуміти, які локуції походять від Бога. Якщо Бог є їхнім автором, одна з головних ознак полягає в тому, що як тільки ти чуєш ці голоси, вони наповнюють твою душу страхом і збентеженням, але потім залишають тебе у божественному спокої. Навпаки, коли автором внутрішніх локуцій є ворог, вони починаються з фальшивої безпеки, а потім йде хвилювання та невимовне нездужання.

        Я абсолютно не сумніваюся, що Бог є автором цих твоїх локуцій, але ми повинні бути дуже обережними, тому що часто ворог змішує з ними багато своєї роботи. Та це не повинно тебе лякати: це випробування, якому піддавали навіть найбільших святих та найпросвітленіші душі, але вони були прийнятні в очах Господа. Ти просто повинна бути обережною, щоб не повірити в ці локуції занадто легко, особливо маючи справу з тими голосами, які говорять, як ти повинна діяти і що ти повинна робити. Ти повинна отримати їх і передати на суд твого духівника, а також змиритися з його рішенням.

        Тому найкраще сприймати локуції з великою обережністю, смиренною та постійною байдужістю. Роби так, і все збільшить твою заслугу перед Господом. Не турбуйся про свою душу; Ісус тебе дуже любить. Намагайся відповідати на цю любов, прогресуючи все більше і більше у святості перед Богом та людьми.

        Молися також вголос; час покинути ці молитви ще не настав. Підтримуй труднощі, які ти відчуваєш, роблячи це, з терпінням та смиренністю. Також будь готова терпіти розсіяність та сухість, і в жодному разі не відмовляйся від молитви та духовних роздумів. Це Господь хоче поводитися з тобою таким чином для твоєї духовної вигоди.

        Вибач мені, якщо я закінчу на цьому. Один Бог знає, як важко мені було писати цього листа. Я дуже хворий. Молися сильно, щоб Господь забажав скоріше звільнити мене від цього тіла.

        Я благословляю тебе разом із чудовою Франческою. Нехай ви житимете та помрете в обіймах Ісуса.

        Отець Піо

        Автор: Oleada Joven / Matthew Green
        Джерело: aleteia.org / Foros de la Virgen
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Ілюстрація: Leemage

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.